×
Otsing

28. juulil kell 10.00-16.00 Narva haigla vaktsineerimiskeskuses (Haigla, 1) on vaktsineerimisele tulijatel võimalus teha tasuta C-hepatiidi kiirtesti (süljetest)

27 juuli 2021

Homme, 28. juulil on ülemaailmne hepatiidipäev.

Ülemaailmset hepatiidipäeva tähistatakse iga-aastaselt 28. juulil selleks, et suurendada inimeste teadlikkust viirusliku hepatiidi ja selle poolt põhjustatud haiguste suhtes.

28. juulil kell 10.00-16.00 Narva haigla vaktsineerimiskeskuses (Haigla, 1) on vaktsineerimisele tulijatel võimalus teha tasuta C-hepatiidi kiirtesti (süljetest)

Testimine on vabatahtlik!

Testimist korraldab Eesti HIV-positiivsete Võrgustik (EHPV).

C-hepatiit on C-hepatiidi viiruse poolt põhjustatud maksapõletik, millest võib lõppstaadiumis välja kujuneda tsirroos või maksavähk. Haigus levib peamiselt kokkupuutel nakatunud verega, kuid viirust võib leida ka teistes haige inimese kehavedelikes, nagu süljes, spermas.

C-hepatiidi viiruse vastu ei ole vaktsiini, kuid haigus on ravitav. C-hepatiit ei ole ainult süstivate sõltlaste haigus, sellesse haigusesse võib nakatuda igaüks. C-hepatiidi viirusest tervenedes tuleb vältida uuesti nakatumist, sest haiguse põdemine ei anna selle kordumise vastu immuunsust.

Probleem on tõesti suur ja teadlikkus C-hepatiidi osas on endiselt madal. C-hepatiit on haigus, mille korral viirust kandvad inimesed ei pruugi sellest 20 aastat teada saada. Haigus avastatakse sageli liiga hilja.

Positiivse testivastusega kaasnevad soovitused edasiseks tegevuseks, sealhulgas suunamine ravile!


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada