×
Otsing

Vaktsineerimine inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu

27 märts 2018
Vaktsineerimine inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu

27 märtsil toimus Narva haigla konverentsisaalis seminar - nõupidamine teemal: “Vaktsineerimine inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu”. Meie riigis on antud vaktsineerimine lülitatud riiklikusse immuniseerimise programmi (kalendrisse) ja seda alustati 1 jaanuaril 2018 aastal.

Miks on see teema kerkinud ühiskonnas nii teravalt ja miks on seda teemat asutud arutama nii tõsiselt ka meditsiini ringkondades? Paljudele on teada, et lapsevanemad keelduvad inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu vaktsineerimisest ja toovad kooli meditsiiniõdedele sellekohased keeldumiskirjad, millega nad keelduvad oma 12 kuni 14 aasta vanuste tütarde vaktsineerimisest.

Umbes 75 osalejat (günekoloogi, kirurgi, lastearsti, õde, perearsti ja teist haigla töötajat) kuulasid loengut vaktsineerimise statistika kohta teistes euroopa riikides ning näiteid, milliseid uuringuid on läbi viidud. Sellekohase ettekande seminaril tegi Ida Viru Keskhaigla infektsioonikontrolli teenistuse juht doktor Natalia Nikitina.

Pärast seda vastasid meedikute küsimustele teiste maade kogemuste kohta spetsialistid-vaktsiini Eestipoolsed esindajad.

Ravitöö juht Pille Letjuka, keda toetas ka doktor Nikitina tuletas kohalolnud meedikutele meelde, et vastutus inimeste ja kõigi riigi elanike tervise eest lasub igal meditsiinitöötajal ning me kõik oleme kohustatud mõtlema ja rääkima ainult kontrollitud faktidest ning pidama kinni välja töötatud immuniseerimise aga ka ravijuhenditest. Paljuski kujuneb vanemate otsus vaktsineerimise või ravi kohta pärast meiega suhtlemist, mida aktiivsem on meditsiinitöötaja, seda tervemad on tema patsiendid!

Lõpetuseks tahame me kõik, kes me osalesime tänasel konverensil, lisada omalt poolt kõikidele kahtlevatele lapsevanematele: see, et te kahtlete, on normaalne ning te peategi kahtlema nagu iga normaalne inimene, kellel tuleb vastu võtta tähtis otsus, kuid palun tehke õiged järeldused!

14 juulil 2017 aastal ilmus Maailma Tervise Organisatsiooni raport, mis puudutab vaktsineerimist inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu, mis leiab, et see on absoluutselt ohutu!

 

Alates 2006 aastast on terves maailmas vaktsineerimisel tehtud üle 270 miljoni doosi! Soovime kõigile tervist ning kaalutletud ja läbimõeldud otsuseid!


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada