×
Otsing

SA Narva Haigla muudab seoses koroonaviiruse levikuga kirurgilise osakonna tööd

14 jaanuar 2021

Seoses koroonaviirusnakkuse leviku tuvastamisega Narva haigla kirurgiaosakonnas , otsustas haigla kriisistaap muuta kirurgiliste patsientidega töötamise korda.

“Kuni 22. jaanuarini k.a  peatame plaanilised operatsioonid, välja arvatud need, mis puudutavad naistekliiniku patsiente. Sünnitusabi osutatakse tavapäraselt. Kirurgiaosakonna personal, välja arvatud need, kes on juba põdenud COVID-19, jäime kümneks päevaks karantiini. Koronaviiruse positiivse testiga patsiendid viidi üle COVID-osakonda, ”ütles haigla ülemarst Olev Silland.

Narva haigla kriisistaabi liikmete sõnul tehti see kardinaalne otsus selleks, et peatada nakkuse edasine levik ja võimalikult kiiresti taastada osakonna tavapärane töö. Haigla ülemarst märkis, et need patsiendid, kes ei vajanud operatiivset kirurgilist ravi viidi ajutiselt sisehaiguste kliiniku territooriumile.

"Oluline on märkida, et kirurg jääb haiglas ööpäevaringselt valvesse ja opereerimisteenused jätkavad tööd," lisas Silland.

 Operatiivset kirurgilist ravi vajavad patsiendid suunatakse Ida-Viru keskhaiglasse.

“Meil on olemas kokkuleped koostööst Ida-Viru keskhaiglaga. Aitasime neid täpselt samamoodi, võttes nende patsiente meie haiglasse. Samuti tahaksin märkida, et nendele patsientidele, kes vajavad operatiivset kirurgilist ravi ja keda ei saa transportida, on Narva haigla valmis ravi pakkuma, ”ütles SA Narva Haigla juhatuse liige Aleksei Jevgrafov. Narva haiglas jätkavad ravi ka lasteaosakonna patsiendid, kes viiakse ajutiselt üle sisehaiguste kliinikusse.

Praegu on üheksa patsienti ja viis kirurgiaosakonna töötajat koronaviiruse suhtes positiivsed.

 


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada