×
Otsing

Narva haigla vaktsineerimiskeskuses on saadaval ninna pihustatav gripivaktsiin lastele

10 jaanuar 2022

Narva haigla vaktsineerimiskeskuses on saadaval ninna pihustatav gripivaktsiin, mis on mõeldud lastele ja noorukitele vanuses 2-18 eluaastat.

Ninna pihustatav gripivaktsiin Fluenz Tetra aitab kaitsta vaktsiinis sisalduva nelja gripiviirustüve ja neile lähedaste viirustüvede eest.

Fluenz Tetrat pihustatakse mõlemasse ninasõõrmesse. Vaktsiini manustamise ajal saab patsient normaalselt hingata, seega ei ole vajadust aktiivselt sisse hingata või nina kaudu õhku sisse tõmmata.

Fluenz Tetra puhul on tegemist nõrgestatud elusvaktsiiniga, mis tähendab, et vaktsiin sisaldab elusat nõrgestatud gripiviirust. Pärast vaktsiini manustamist reageerib immuunsüsteem selliselt, et hakkab ise tootma kaitset gripiviiruse vastu. Vaktsiini ükski koostisosa ei põhjusta grippi haigestumist.

Lastele, keda ei ole eelnevalt hooajalise gripi vastu vaktsineeritud, tuleb manustada vähemalt nelja nädala möödudes teine annus.

Narva haigla vaktsineerimiskeskus asub aadressil Haigla 1, 2. korrusel.  Vaktsineerimiseks palume broneerida aeg telefonil 3548607, 3571841, 3563003. Vaktsiini Fluenz Tetra Nasal hind on 27 euro (1 doosi hind).

Vaktsineerimiskeskuses on saadaval ka süstitav gripivaktsiin lastele vanuses 6 kuud kuni 18 eluaastat, ning täiskasvanutele mõeldud gripivaktsiin (hind 15 eurot).

Vaktsineerimiskeskus on avatud

E, N, R 08.00-16.00

T, K  08.00-18.00


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada