×
Otsing

Narva haigla uus juht on doktor Ago Kõrgvee

9 april 2021

8. aprillil valis sihtasutuse Narva haigla nõukogu uueks haigla juhatuse liikmeks doktor Ago KõrgveeDoktor Kõrgvee on Eestis tunnustatud antestesioloog ja intensiivraviarst ning kardioloog, mitmete  meditsiiniasutuste ülesehitaja ja pikaaegne Tartu kiirabi juht. Praegu töötab ta Tartu Ülikooli Kliinikumi anestesioloogia  ja intensiivravi kliiniku direktorina. Alates 2020. aasta novembrikuust on ta toetanud Narva haigla COVID osakonna tööd.  Doktor Kõrgvee on arvukate teadusartiklite autor ja õppejõud, Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgi kavaler ja Tartu linna  aukodanik.

 

Haigla juhi konkursil osales 9 inimest, 7 omas meditsiinilist kõrgharidust ja kvalifitseerus konkursile. Nõukogu vestles 8. aprillil nelja väga tugeva kandidaadiga. Haigla nõukogu esimehe, Narva linnapea Katri Raiki sõnul sai otsustavaks dr Kõrgvee selge, konkreetne ja julge visioon Narva haigla arengust, sealhulgas ravi- ja töökeskkonna kaasajastamisest. Katri Raik sõnas: „Kõik Narva inimesed toetavad doktor Kõrgvee selgesõnaist väljaütlemist: meie inimestel on õigus saada Tartu Ja Tallina tasemel meditsiiniteenust.“ Doktor Kõrgvee rõhutas oma visioonis meeskonna loomise ja tugevdamise vajadust, kogu haigla personali kaasamist ning riigi toe vajadust regionaalse lähenemise tugevdamiseks Eesti meditsiinis. Nõukogu esimehe sõnul ei lepi doktor Kõrgvee miinimumiga ja just sellist lähenemist vajab tänane Narva.

  

Praegu täidab Narva haigla juhatuse liikme kohustusi dr Olev Silland, Narva haigla pikaaegne juht. Uus juht asub tänase plaani kohaselt ametisse maikuu jooksul.

 

Narva haigla nõukogu liikmed on Heli Adamovitš, Jekaterina Golubtsova, Anton Pratkunas, Katri Raik. Haigla nõukokku kuulus ka Tartu Ülikooli Kliinikumi esindajana dr Kõrgvee, kes esitas tagasiastumisavalduse 8. märtsil. Vastavalt haigla põhikirjale jõustus see 10. aprillil. Haigla nõukogu kinnitusel taandas dr Kõrgvee end kõigist haigla juhi konkursi teemalistest aruteludest.

 

Täpsem info: Katri Raik, 5153394


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada