×

РЕГИСТРАТУРА
Haigla 1, Пн-Пт: 7:30 - 18:00
+372 35 61 144
Vestervalli 15, Пн-Пт: 8:00 - 16:00
+372 35 72 778

VASTUVÕTUAJA TÜHISTAMINE

RIIKLIK E-REGISTRATUUR

TAGASISIDE

kantselei@narvahaigla.ee

Otsing

Narva Haigla osaleb väärkohtlemise kehakaardi pilootprojektis

12 jaanuar 2023
Narva Haigla osaleb Justiitsministeeriumi väärkohtlemise kehakaardi pilootprojektis, mille raames toimus täna meie haigla meedikutele esimene koolitus. Projekti eesmärke ja sisu tutvustas Justiitsministeeriumi nõunik Brit Tammiste.
 
Tegemist on esmakordse projektiga Eestis, mille eesmärk võtta kasutusele väärkohtlemise kehakaart tervisehoiutöötajatel, mis aitab
  • Tagada kuriteoohvrite kaitse ja pakkuda paremat tuge
  • Fikseerida vigastused ja tervisekahjud, et talletada need asitõendina võimaliku kriminaalmenetluse jaoks
  • Suunata kannatanut tugiteenustele
Projektis osalevad kolm haiglat - Narva Haigla, Ida-Viru Keskhaigla ja Rakvere Haigla. Lisaks haiglatele osalevad projektis politsei, prokuratuur ja ohvriabi.
 
Mari-Liis Org Ohvriabi SKA-st rääkis, kuidas motiveerida kannatanut ohvriabisse pöörduma.
 
Egle Lipp ja Tatjana Press Ida prefektuurist kõnelesid politsei ootustest ja tervishoiutöötaja rolli tähtsusest juhtumite lahendamisel.
 
Viru Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Günter Kovit kõneles, millesed õiguskaitse võimalused on kuriteoohvril olemas ning miks tervishoiutöötajal on oluline vigastusi dokumenteerida.
 
Narva Haigla poolt koordineerib projekti patsiendikogemuse juht Tatjana Kanaš, kelle sõnul väärkohtlemise kaardi katseprojekt suurendab tervishoiutöötajate teadmisi abi osutamisel inimestele, kes on ohvriks langenud.

Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada