×
Otsing

Narva haigla meedikud vaktsineerisid 100 õigeusu kiriku pansionaadis elavat ja töötavat inimest

15 jaanuar 2021

15. jaanuaril said koroonaviiruse vastase vaktsiini Narva Jumalaema Narva Ikooni koguduse pansionaadi 73 elanikku ja 27 töötajat. SA Narva Haigla juhatuse liikme Aleksei Jevgrafovi sõnul pidi haigla kindlasti reageerima palvele vaktsineerida pansionaadi kõige haavatavamaid elanikke ning loomulikult ka töötajaid, kes nendega tihedalt kokku puutuvad.

"Seetõttu leidsime lisaressursse, tellisime täpse arvu vaktsiinidoose, et kindlustada vaktsiini hoidmise nõutud temperatuuril ning kaasasime vaktsineerimisprotseduuri teostamiseks neli õde," selgitas Aleksei Jevgrafov.

Pansionaadi elanikke ja töötajaid vaktsineerisid Narva haigla sisehaiguste osakonna vastutav õde Anastassia Gorškova, infektsioonikontrolli õde Ksenia Botšarova, polikliiniku vanemõde Irina Lavrits ja kooliõde Katrin Kongo.

"Kõik vaktsineeritud inimesed talusid protseduuri hästi, mingeid tüsistusi ei tekkinud, jälgisime pärast mõnda aega nende seisundit," ütles Anastasia Gorškova. Anastasia sõnul võtsid pansionaadi elanikud vaktsineerimise võimaluse rõõmuga vastu. Paar kahtlevat inimest otsustas lõpuks vaktsineerimise kasuks, kui tervishoiutöötajad nende küsimustele vastasid.

„Tahaksin kiita pansionaadi elanikke ja töötajaid nende vastutustundlikkuse eest. Neid vaktsineeritakse alati hoolikalt, sealhulgas gripi ja nüüd ka koroonaviiruse vastu. Väärib märkimist, et pansionaadis pole seni ühtegi nakkusjuhtumit olnud ”kommenteeris Anastasia Gorškova.

Koos töötajatega vaktsineeriti Narva Jumalaema Narva Ikooni Koguduse ülempreester Vitali Gavrilov, kes avaldas tänu Narva haigla juhtkonnale ja õdedele.

"Tänan siiralt Narva haiglat, meie head partnerit, kes aitas meil inimesi vaktsineerida. Ise me poleks sellega nii kiiresti toime tulnud, " ütles ülempreester. " Arvestades, et meie elanikud ja töötajad kuuluvad riskirühma, ootasime vaktsiini väga, "lisas ta.

Lisaks vaktsineerisid Narva haigla õed kolleegide abistamise raames 22 Ida-Virumaal elavat Viljandi haigla töötajat. Lähiajal alustab haigla Narva hooldekodu elanike ja hambaravikabinettide meedikute vaktsineerimist.


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada