×
Otsing

Image Wear annetas vastsündinu fototeraapiaseadme Narva haigla lasteosakonnale

12 jaanuar 2021

Töörõivaste tootja Image Wear Oy annetas vastsündinute kollatõve raviks Narva haigla lastehaiguste osakonnale fototeraapia kotisüsteemi seadme. Image Wear ettevõtte üks vastutuse eesmärke on olla usaldusväärne partner ja vastutustundlik ettevõtte kodanik, kes püüab parandada kohaliku kogukonna heaolu oma tarneahela ulatuses. Esimene sihtmärk on Eestis Narva, kus ettevõttel on oma tootmisettevõte.

Image Wear`i soov oli leida sihtkoht, mis toetaks spetsiaalselt lapsi või noori. Kui annetatav summa oli 2020. aasta alguses selge, valiti sihtmärgiks Narva haigla lastehaiguste osakond. Haigla sai ise soovitada, mille tarbeks tahetakse annetusraha  kasutada. Vastsündinute osakonnas oli vastsündinute kollatõve raviks vaja sinise valguse-fototeraapia süsteemi. Valgusteraapia vähendab vastsündinute veres bilirubiini taset. Imiku neuroloogilise arengu jaoks on oluline, et valgusravi alustatakse õigeaegselt. Annetatud seadmel on valgusravi kott, mis võimaldab vanematel ja tervishoiutöötajatel lapsega paremini suhelda. Kott võimaldab vastsündinut süles hoida ja ravi ajal toita.

Fototeraapiaseade saabus haiglasse 2020. aasta lõpus ja tegelik üleandmise tseremoonia toimus lastehaiguste osakonnas jaanuari alguses. Seadme said kätte Narva haigla sisehaiguste osakonna juhataja arst Tatiana Timakova ja vastutav õde Anastassia Gorškova. Seadme andis üle Image Wear`i Narva tehase operatiivjuht Jelizaveta Pavlova.


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada