×

РЕГИСТРАТУРА
Haigla 1, Пн-Пт: 7:30 - 18:00
+372 35 61 144
Vestervalli 15, Пн-Пт: 8:00 - 16:00
+372 35 72 778

VASTUVÕTUAJA TÜHISTAMINE

RIIKLIK E-REGISTRATUUR

TAGASISIDE

kantselei@narvahaigla.ee

Otsing

Haigekassa: Liikumisraskustega inimesed saavad ennast lasta vaktsineerida kodus

16 detsember 2021

Haigekassa tuletab meelde, et kõigil inimestel, kellel ei ole tervislikel põhjustel võimalik vaktsineerima minna, saavad lasta end kodus vaktsineerida. Kodus vaktsineerimise võimalust saavad kasutada need inimesed, kellel on liikumisraskused, kuid kes soovivad vaktsiinisüsti saada. Visiit ja vaktsineerimine on tasuta, sealhulgas ka ravikindlustuseta inimestele.

Eesti tervishoiutöötajate ühine eesmärk on, et kellelgi ei jääks vaktsiin saamata, kes seda soovib, kuid kes ei ole tervislikel põhjustel võimeline vaktsineerima minema. Inimene saab kodus vaktsineerimise vajadusest teada anda oma perearstile või ööpäevaringsel infotelefonil 1247. Tallinnas saab kuni aasta lõpuni kodus vaktsineerimise soovist teada anda lisaks ka telefonil 666 2727. Kõnesid võetakse vastu tööpäevadel kell 8–20 ja nädalavahetusel kell 9–17.

“Kodus vaktsineerimise võimalus on eriti oluline erivajadustega inimestele, kes tervislikel põhjustel ei saa ise vaktsineerima minna. Selleks on haigekassa loonud võimaluse inimestel endast märku anda ja kodus vaktsineerimise vajadusest teavitada. Lisaks perearstidele on ka kohalikel omavalitsustel olemas vastav informatsioon või sotsiaaltöötaja, kes teab, et tema vallas on inimene, kes ise vaktsineerima ei pääse ning kes saab soovitada talle kodus vaktsineerimist,” kommenteeris haigekassa esmatasandi teenuste osakonna peaspetsialist Mari Kalbin, kelle sõnul ei too kodus vaktsineerimine meditsiinisüsteemile lisakoormust. Tänaseks on Eestis hinnanguliselt 3500 inimest, kes on vaktsiinisüsti saanud kodus. Ühes nädalas on võimekus kodus vaktsineerida ligikaudu 100 inimest.

Visiit ja vaktsineerimine on kõigile inimestele tasuta ning ennast saab vaktsineerida nii esimese, teise kui ka kolmanda doosiga. Valida saab kolme vaktsiini – Pfizer/BioNTech, Moderna või Jansseni vahel, kuid oma soovi kindla vaktsiini vastu tuleb enne vaktsineerijaga täpsustada. Soovi korral saavad 65+ vanuserühmas inimesed lasta endale teha ka tasuta gripivaktsiini, millest tuleb samuti eelnevalt vaktsineerijale teada anda.

Kui inimene soovib saada informatsiooni vaktsiinide kohta, tuleks eelnevalt konsulteerida oma perearstikeskusega või helistada nõuandeliinile 1220. Inimest nõustatakse ka kodus vahetult enne süsti saamist. Pärast süsti saamist jälgib koduõendusteenuse osutaja 15 minutit inimese terviseseisundit ning veendub, et vaktsineeritu ei tunneks ennast halvasti. Kõik oluline vaktsiine puudutav teave on leitav portaalis www.vaktsineeri.ee

Kodus vaktsineeritute andmed kantakse tervise infosüsteemi reeglina samal päeval kui tehti vaktsiin. Pärast andmete süsteemi kandmist saab vaktsineeritu luua endale tõendi portaaliswww.digilugu.ee


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada