×

РЕГИСТРАТУРА
Haigla 1, Пн-Пт: 7:30 - 18:00
+372 35 61 144
Vestervalli 15, Пн-Пт: 8:00 - 16:00
+372 35 72 778

VASTUVÕTUAJA TÜHISTAMINE

RIIKLIK E-REGISTRATUUR

TAGASISIDE

kantselei@narvahaigla.ee

Otsing

Anastassia Gorškova tunnustati Narva linna teenetemärgi vääriliseks

1 märts 2023

25. veebruaril Eesti Vabariigi 105. aastapäevale pühendatud pidulikul tseremoonial anti vastutavale infektsioonikontrolli õele Anastassia Gorškovale üle linna teenetemärk panuse eest linnaelu arendamises kultuuriliselt, hariduslikult ja ühiskondlikult.

11. jaanuaril sattus Narva haigla vastutav infektsioonikontrolli õde ja diplomeeritud esmaabiinstruktor Anastassia Gorškova juhuse tahtel Äkkeküla spordi- ja puhkealal toiminud suusavõistlusele.

Võistlus katkes ootamatult. Keskealine suusataja kukkus, tema hingamine seiskus. Anastassia hakkas koos kaassportlase Juri Všivtseviga teda koheselt elustama. Juri ja Anastassia tegid kannatanule südamemassaaži koos kunstliku hingamisega, kasutasid defibrillaatorit, mis oli õnneks Äkkekülas olemas. Õnneks suudeti mees elustada. Kiirabi saabumise ajaks suutis ta juba iseseisvalt hingata.

Anastassia ütleb, et tähtis pole mitte lihtsalt läbida üks kord elus esmaabikoolitus ainult „linnukese” pärast, vaid ka pidevalt treenida, et „käed mäletaksid”. „Südame äkiline seiskumine võib toimuda nii juhuslikul möödujal kui ka lähedasel inimesel.”

„Ma tegin seda, mida peab tegema iga inimene. Ma ei teinud seda kui meedik. Mul ei olnud kaasas kotti ravimitega, kuid meie käed on abivahendid, mis on meiega alati kaasas. Vastavalt statistikale oskab kahjuks vaid 30% meie elanikest esmaabi osutada,” lisab Anastassia, ärgitades kõiki aktiivsemalt esmaabikoolitustel osalema.

Anastassia Gorškova töötab Narva haiglas üle 10 aasta. 2021. aastal sai temast parim õendusjuht haiglas. Anastassia teavitab aktiivselt narvakaid vaktsineerimise tähtsusest gripi ja koroonaviiruse vastu, osaleb aktiivselt linna elus, lööb kaasa erinevatel spordiüritustel ja on vabatahtlik.

„Minu jaoks oli tunnustamine üllatuslik, aga väga hinnaline. Olen selle eest väga tänulik. Esmaabikoolitused, töö vabatahtlikuna — see on see, mida oskan ja teen hea meelega ning sellega püüan anda oma panuse linna arengusse,“ kommenteeris Anastassia.

 

Pildil: Vastutav infektsioonikontrolli õde Anastassia Gorškova ja linnapea Katri Raik Narva linna teenetemärgi tseremoonial.


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada