×
Otsing

Algas gripi vastu vaktsineerimine

5 oktoober 2023
  • Algaval hooajal saab vaktsineerida neljavalentse gripivaktsiiniga, mis annab kaitse erinevate gripitüvede vastu.
  • Gripp võib kulgeda raskelt ja viia hospitaliseerimiseni igas vanuses, kuid kõige sagedam on haiguse raske kulg, tüsistused või surmajuhud eakate ja kroonilisi haiguseid põdevate inimeste seas.
  • Gripi vastu võib vaktsineerida kogu hooaja vältel, kuid kõige kindlama kaitse annab vaktsineerimine enne haigestumise kõrgperioodi (oktoobrist detsembrini). Immuunsus kujuneb välja kahe nädala jooksul peale vaktsineerimist.
  • Vaktsineerimine on tasuline, hind 15 eurot.
  • Vaktsineerida saab Narva haiglas, aadressil Haigla 1, 2. korrus, kabinet nr 209 esmaspäevast reedeni kell 08.00-11.30. Eelregistreeerimine ei ole vajalik.
  • Vaktsineerime ka asutuste töötajaid ning tuleme ise teie juurde. Lisainfo telefonil 35 63003 või e-postil vaktsineerimine@narvahaigla.ee

Hetkel vaktsineerida saavad tasuliselt need, kes riskirühma ei kuulu. Kui Narva haiglasse jõuab Tevisekassa poolt finantseeritav tasuta vaktsiin riskirühmadele (eeldatavalt oktoobri keskpaigas) teavitame täiendavalt.

2023. aastal on tasuta gripivaktsiin kättesaadav üld- ja erihoolekande (ööpäevaringse ja kogukonnas elamise) teenusel olevatele inimestele, kõigile üle 60-aastastele, lapseootel naistele, kuni 7-aastastele lastele ning gripi riskirühma kuuluvatele alaealistele. Nende haiguste hulha kuuluvad südameveresoonkonna haigused, onkoloogilised haigused, immuunpuudulikkus, diabeet või obstruktiivne kopsuhaigus.Tasuta gripivaktsiini saavad ka riskirühma kuuluvad sõjapõgenikud.


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada