×
Otsing

Alates 15. aprillist alustatakse Narva haigla polikliinikus uuesti vaktsineerimisega puukentsefaliidi vastu.

2 april 2020

Kaitske end vaktsineerimise abil. 

Puukentsefaliiti kutsub esile viirus. Ravimeetod, mis on suunatud puukentsefaliidi arengu põhjusele, puudub. Näiteks, Venemaal kasutatakse spetsiifilist immuunglobuliin selleks, et teha profülaktikat pärast hammustust, samuti ka immuunmodulaatoreid (näiteks, Jodantipyrinum). Jmmuunglobuliinide ja immuunmodulaatorite tõhusus puukentsefaliidi ravis ei ole kinnitatud. Eestis puukentsefaliidi ravis immuunglobuliin ja immuunmodulaatoreid ei kasutata.

Kuid on olemas vaktsiin, mis aitab infitseerimist ära hoida. Vaktsineerimise skeem koosneb kolmest doosist, vaktsineerida võib terve aasta jooksul. Vaktsineerimine kaitseb samuti lapsi, kes on vanemad kui 1 aasta.

Kaks vaktsineerimist tehakse intervalliga 1 kuni 3 kuud ning kolmas 9 – 12 kuu möödumisel alates esimesest vaktsineerimisest. On olemas ka kiire immuniseerimise skeem. Revaktsineerimine toimub iga 5 aasta tagant patsientide jaoks, kelle vanus ei ületa 49 aastat, nende jaoks, kelle vanus ületab 49 aasta, revaktsineerimine toimub iga 3 aasta tagant.

Arvatakse, et vaktsiin annab kaitset puukentsefaliidi vastu pärast 2 injektsiooni.

Täpsemalt küsige Narva haigla vaktsineerimise kabinetist tel. 35 72767, 3572619 või 3571841.

 

Vaktsiini borrelioosi vastu ei ole.  


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada