×
Otsing

Ajurünnak Narva haiglas: asutuse tulevik töötajate pilgu läbi

5 märts 2021

3.märtsil toimus Narva haiglas ajurünnak nimega “Narva haigla homme”, mille korraldasid haigla juhatuse liige Aleksei Jevgrafov, ülemarst Olev Silland ja kvaliteedijuht Pille Letjuka.

Ürituses osales kaks fookusgruppi, millest üks võttis osa praeguse olukorra ja piirangute tõttu Interneti teel.

Arutelu kestis tööpäeva lõpuni  ning see jagunes kaheks osaks, esimeses pakuti vastata küsimusele “Narva haigla paik – kus see on? "

Selles osas püüdsid ajurünnaku osalejad, keda modereeris dr Pille Letjuka, leida vastust küsimusele, millest võiks saada Narva Nokia, suund, mis eristaks seda teistest raviasutustest.

Avaldati erinevaid ideid - alates raskete haiguste järgsete patsientide hooldus- ja rehabilitatsiooniteenustest kuni sanatoorse ravi korraldamise ja "pehme sünnitusabi" teenuseni (nagu kodusünnitus, mis on hiljuti meie riigis populaarsust kogunud).

Arutelu teises osas, mida modereeris Narva haigla ülemõde Natalja Metelitsa, otsiti vastust küsimusele, millised peaksid olema ideaalsed haiglatöötajad, milliseid arenguvõimalusi võiks neile pakkuda, kuidas oleks võimalik meelitada noori spetsialiste tööle haiglasse, kus lõpevad tööandja võimalused ja algab kohaliku omavalitsuse vastutus jne.

Narva haigla juhatuse liikme Aleksei Jevgrafovi sõnul vaatamata sellele, et algselt oli selle ürituse formaat mõeldud suure konverentsina, kus töötajad pidid osalema kohapeal, kuid kehtivate piirangute tõttu pidi see osaliselt toimuma virtuaalses keskkonnas, otsustas haigla juhtkond selle korraldamist mitte edasi lükata.

“Moderaatorite poolt pakutud teemad on meie jaoks tõesti äärmiselt olulised: peame ise aru saama, millist haiglat tahame tulevikus näha, mis suunas võiksime liikuda, millised ülesanded ja eesmärgid peame endale seadma. Keerulisem küsimus on, kuidas neid ülesandeid täita, kuidas tulemuseni jõuda, võttes arvesse olukorda personali puudumisega, kuna on selge, et inimesed, spetsialistid, arstid on peamine ressurss ja ilma selleta ükski investeering ei toimi, ”kommenteeris Narva haigla juhatuse liige Aleksei Jevgrafov.


Saada meile oma teade

Tekkis probleem andmete edastamisega. Vead on esile tõstetud allpool.
Saada